Q&A

Varför har MTK Hankinnat bildats?
– Det här gör vi för att stärka Finlands landsbygd och företagande på landet, samt ge ytterligare mervärde och bättre förmåner till medlemmarna i MTK och Skogsvårdsföreningarna, säger Sanna Blomberg, vd för MTK Hankinnat.

– Genom att nyttja den erfarenhet vi har från avtalen hos LRF Samköp samt de synergieffekter vi kan få med samarbetspartners som verkar på den nordiska marknaden ser vi stor potential i den här affären. Det finns många likheter mellan den svenska och finska marknaden men också vissa skillnader i hur till exempel LRF och MTK är organiserade vilket gör att vi har mycket att lära av varandra, fortsätter Sanna.

Vad har detta för nytta för mig som medlem?
– När vi lanserar efter årsskiftet kommer vi ha avtal inom kategorin industriförnödenheter och verktyg. Vi kommer även ha en kategori inom möbler och förvaring. Dessutom finns nio olika bilmärken, säger Perttu Pyykkönen direktör på MTK och styrelseledamot hos MTK Hankinnat.

– Vi håller på att öka utbudet av leverantörer och har snart många fler att erbjuda. Vårt mål är att ha minst 20 om ett år, fortsätter han.

Hur mycket kan jag spara?
– Rabatten varierar för de olika avtalen och på olika produkter. Produkter som kommer medlemmarna handla mycket av kommer ofta få bättre rabatt, säger Perttu.

Hur går det till?
– För att handla med MTK Hankinnats avtal hos Ahlsell och Onninen behöver du öppna ett företagskonto hos dem . Hos Isku kommer du få rabatt genom att visa ditt medlemskort i kassan. Bilförmåner kan du nyttja med att visa ditt medlemskort. I de flesta fall behöver du även visa upp ditt FO-nummer, då förmånerna är framtagna med tanke på företagare, förklarar Sanna. 

– Vid köp av vissa bilmärken får du en rabatt redan vid köpet och dessutom en bonus utbetald när bilen har levererats. Några bilar erbjuder endast en bonus i efterhand, den ansöker du om här. Se villkor för respektive bilmärke, för att vara säker på just den förmån du får. 

Finansierar MTK detta?
– Nej, MTK betalar inget för att medlemmarna ska få rabatter. Det finansieras helt av leverantörerna. Tvärtom kommer MTK få tillbaka pengar som del av den eventuella vinst som MTK Hankinnat gör, avslutar Perttu Pyykkönen.