Q&A

MTK Hankinnat on MTK:n ja LRF Samköp Ab:n omistama yhtiö, joka neuvottelee maatalousyrittäjille ja metsänomistajille paremmat sopimukset ja edullisemmat hinnat. Jäsenedut ovat kokonaan yhteistyökumppanien rahoittamat. Yhdessä saamme enemmän! MTK Hankinnat Oy aloitti toimintansa alkuvuodesta 2020.

Miksi MTK Hankinnat perustettiin?
– Halusimme tukea maatalousyrittäjien ja metsänomistajien yritystoimintaa tarjoamalla jäsenetuja, jotka ovat taloudellisesti merkittäviä, sanoo MTK Hankintojen toimitusjohtaja Sanna Blomberg.

– Uuteen toimintaan on haettu mallia LRF Samköpiltä, jolla on pitkä kokemus sopimusyhteistyöstä pohjoismaisilla markkinoilla. Haluamme hyödyntää jo hyväksi koettuja toimintatapoja. Suomen ja Ruotsin markkinoilla on paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroja toimintatavoissa. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme, Blomberg jatkaa.

Mitä hyötyä tästä on minulle jäsenenä?
– Jäsenetuvalikoimaamme kuuluu teollisuustuotteita, työkaluja, koneita, varaosia, renkaita ja huonekaluja. Lisäksi olemme tehneet sopimuksiet 10 automerkin kanssa, MTK:n edunvalvontajajohtaja ja MTK Hankintojen hallituksen jäsen Perttu Pyykkönen sanoo.

– Lisäämme koko ajan jäsenetujen tarjontaa. Nyt jäsenetusopimuksia on tehty jo 30 yrityksen kanssa, Pyykkönen jatkaa.

Kuinka paljon voin säästää?
– Alennus vaihtelee sopimuksesta ja tuotteesta riippuen. Tuotteista, joita jäsenemme eniten ostavat, saavat he myös isoimmat alennukset, lupaa Pyykkönen.

Miten saan alennuksen?
– Ostaaksesi esimerkiksi Onnisen tuotteita MTK Hankintojen neuvottelemaan jäsenetuhintaan, sinun tulee avata yritystili (Y-tunnus tarvitaan). Joitakin tuotteita ostaessasi saat alennuksen näyttämällä MTK- tai mhy-jäsenkorttia kassalla. Näin toimitaan esim. Iskussa. Autokaupoissa sinulla tulee olla mukana voimassa oleva jäsenkorttisi, Sanna Blomberg selventää.

– Joistain automerkeistä saat alennuksen lisäksi bonuksen tai pelkästään bonuksen, sopimuksesta riippuen. Bonusta haetaan auton luovutuksen jälkeen: hae bonusta tästäKatso tarkemmin ko. automerkin sivulta, Blomberg ohjeistaa.

Tuleeko jäseneduista kustannuksia MTK:lle?
– Jäsenedut ovat kokonaan yhteistyökumppanien rahoittamat eli MTK ei maksa mitään jäseneduista eikä jäsenmaksuja käytetä jäsenetuihin. Lisäksi MTK saa osan MTK Hankintojen tuloista, Perttu Pyykkönen sanoo.